Tietoa minusta


Minulle tärkeitä teemoja ovat luonto, kasvikunta, eläin ja ihminen. Tutkin usein valitsemaani teemaa pidemmän aikaa ja teen samasta aiheesta useampia töitä. Näin koen pääseväni syvemmälle kohteen muotokieleen, väriin ja olemukseen. Sen lisäksi, että pyrin työstämään värien ja muotojen kautta näkyväksi jotain sellaista, mitä emme suoraan näe, haluan myös saada katsojan pohtimaan symbolisten kulissien takana olevaa maailmaa.

Minulle on ollut aina värit tärkeitä. Ne ovat usein lähtökohtana koko maalausprosessille. Värit ovat valon ja pimeyden lapsia. Värit esiintyvät valon ja pimeyden rajapinnoilla, sanoi Johann Wolfgang von Goethe, jonka väriteoriaa olen opiskellut neljä vuotta Snellman korkeakoulussa. Kävin myös Vapaassa taidekoulussa opiskellessani Josef Albersin väriteoria kurssin. Koen, että olen loputtomalla matkalla tutkiessani värin, valon, pimeyden ja varjon käyttäytymistä eri tiloissa. Miten ne ilmenevät eri paikoissa? Miten ne vaikuttavat meihin? Miten ne vaikuttavat toisiinsa?

Viime vuosina luontoaiheet ovat olleet minulle tärkeimpiä. Huoli ilmastonmuutoksesta kumpuaa usein väkisinkin töihini. Sen voi nähdä useista luonto-, sademetsä- ja jääkarhuteoksistani. Skandinaavinen valo kiehtoo myös minua ja olen tehnyt teossarjoja, joissa tutkin valonkulkua vuodenkierrossa. Työskentelen tällä hetkellä enimmäkseen maalaustaiteen parissa.

Päämateriaalinani on akryylimaali. Jonkin verran käytän myös öljyvärejä, akvarellia, akvarellikyniä, mustetta ja tusseja. Piirustustaitoa ja hahmottamista pidän yllä luonnostelulla lyijykynin, hiilillä sekä tusseilla. Olen hyvin kiinnostunut myös kuvanveistosta. Olen tehnyt savi- puu- sekä kiviveistoksia, joista itselleni läheisimmäksi on muodostunut kivenveisto. Suvussani on monta polvea taaksepäin kivenveistäjiä, joten tämä intohimo on kirjoitettu kenties DNA:ni.