Vuodenajat

Keholataamo, 2018, Helsinki

Nykyajan ihmiselle maailma esittäytyy pirstaleisena sekä pätkittäisinä informaatioläiskinä. Saamme tiedon kaikesta heti käsiimme. Saamme tietoa ehkä vähän liikaa. 

Yksi taiteen tärkeistä tehtävistä on se, että ihminen kyseenalaistaisi näkemäänsä, että hän alkaisi ajattelmaan ja luomaan tietoa itse. 

Haluan, että ihminen voisi maalausteni äärellä saada kokemuksen jostain sellaisesta, jota ei löydy googlaamalla, jota ei voi järkeistää, jota ei voi varmaksi tietää. 

Vuodenajat -sarjassa tutkin skandinaavista valoa ja värin ilmenemistä eri kuukausien aikana. Joka päivä taivas näyttäytyy meille erilaisena. Sen värisävyt ovat ennalta-arvaamattomat. Jokainen kevät ja jokainen syksy on erilainen. Vuodenkierron takana on laki, jota luonto noudattaa, mutta silti se tekee sen joka kerta eri tavoin. Voin välittää teoksessani yhden hetken, joka ei koskaan tule toistumaan täysin samana. Se hetki on kuitenkin osa suurempaa kokonaisuutta ja sillä on järjestelmässä oma paikkansa. Kaiken takana oleva järjestelmä on ehkä ainoa, josta voimme saada varmaa tietoa. 

Vai voimmeko siitäkään.